expand menu button
Zondag open

Zeer tevreden met de nieuwe vloer! #parador Dank voor de goede service, Huiscomponist!

Roy Greve

Als ze altijd zo hun best doen, moet het goed komen!

Ted Zwinkels

Prachtige vloer geleverd de leggers uit Amsterdam waren heel voorkomend kwamen na problemen met de betonnen vloer een tweede keer terug om hem op 2e kerstdag opnieuw te leggen geweldig

Cees Wiersma

Na diverse zaken te hebben bezocht kwam ik terecht bij De Huiscomponist in Haarlem. Op een schaal van 1:10 raad ik u De Huiscomponist van harte aan met een vette 10!

"Toe aan nieuwe raamdecoratie"

Wij kwamen in de zaak met de bedoeling wat informatie te krijgen over rolluiken.

Na een prettig gesprek met de adviseur Piet, en een rekenplaatje eigenlijk meteen besloten om deze ook aan te schaffen. Zeer klantvriendelijk 

"Zeer klantvriendelijk"

Wat is de dikte van een houten vloer?

De gemiddelde planken zijn ca. 20 mm. Een standaard ondervloer is 3 mm. De houten vloer met een standaard ondervloer is ca. 23 mm dik.

Wat is acclimatiseren?

Met acclimatiseren wordt bedoeld dat de houten vloer ca. 4 tot 12 dagen moet wennen aan de luchtvochtigheid in de ruimte waar hij tussen wordt gelegd. Dit wordt gedaan omdat hout nog iets kan werken vanwege het verschil van binnen en buiten luchtvochtigheid. In bepaalde periodes van het jaar en in bepaald omstandigheden in de ruimte kan het acclimatiseren korter of langer.

Bij brede massief houten vloeren is het vaak mogelijk om korter te acclimatiseren. Het acclimatisen dient om de eerste verschil in luchtvochtigheid van de opslag loods en de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden op te vangen. Indien de planning krap is en de vloer eigenlijk direct gelegd moet worden na aankomst in de ruimte, is het soms mogelijk dat de legger anticipeert op de te verwachten werking van het hout.

Hoe kan ik mijn houten vloer onderhouden?

Bij een hardwax vloer is het onderhoud stofzuigen en indien nodig met een klamvochtige doek/ dweil de vloer afdoen. (klein beetje vloercleaner aan het dweilwater toevoegen). Indien nodig de meest belopen plaatsen behandelen met onderhoudsmiddel. Hoe vaker u dweilt (max. 1 keer p/week) hoe meer u de vloer moet onderhouden.

Vlekken kunt u het beste schoonmaken met achterkant schuursponsje of staalwol nr. 00. Tijdens het poetsen gebruikt u een beetje onderhoudsolie. Er zijn natuurlijk ook andere afwerkingen zoals lak of andere olien. Deze dienen ieder op hun eigen wijze te worden onderhouden.

Welke breedtes zijn er bij houten vloeren?

De breedtes van een houten vloer gaan van ± 14 cm t/m ± 22 cm en extra breed 26 cm

Vakkundige stoffering, montage en installatie

Vragen? Bel ons...

023 - 526 52 00

...of kom langs...

Uw route naar de Huiscomponist...

De Huiscomponist
Paul Krugerkade 12
2021 BN Haarlem

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ® - The Netherlands. ©, De Huiscomponist.