expand menu button
Zondag open

Zeer tevreden met de nieuwe vloer! #parador Dank voor de goede service, Huiscomponist!

Roy Greve

Als ze altijd zo hun best doen, moet het goed komen!

Ted Zwinkels

Prachtige vloer geleverd de leggers uit Amsterdam waren heel voorkomend kwamen na problemen met de betonnen vloer een tweede keer terug om hem op 2e kerstdag opnieuw te leggen geweldig

Cees Wiersma

Na diverse zaken te hebben bezocht kwam ik terecht bij De Huiscomponist in Haarlem. Op een schaal van 1:10 raad ik u De Huiscomponist van harte aan met een vette 10!

"Toe aan nieuwe raamdecoratie"

Wij kwamen in de zaak met de bedoeling wat informatie te krijgen over rolluiken.

Na een prettig gesprek met de adviseur Piet, en een rekenplaatje eigenlijk meteen besloten om deze ook aan te schaffen. Zeer klantvriendelijk 

"Zeer klantvriendelijk"

Behang soorten

Voor onze behang collectie klikt u hier.

Behang heb je in vele soorten, wat betreft materiaal en kwaliteit.
Wat het meest geschikt is in uw woonsituatie?
Kom voor een goed advies naar de winkel van De Huiscomponist.

Papierbehang

Papierbehang is de meest gebruikte en goedkoopste behangsoort. Papierbehang bestaat  uit een boven- en onderlaag van papier. Dit soort behang kent  mooie en heldere kleuren.

Het is  in vele verschillende structuren en stijlen te verkrijgen. Papierbehang is echter niet heel erg slijtvast. Het wordt daarom vaak toegepast in slaap/kinderkamers. Papierbehang wordt in verschillende diktes geproduceerd. Het dikkere behang is makkelijker te verwerken.

Vliesbehang

Vliesbehang:  het alternatief voor klassiek behang. Vaak ook gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. De toplaag is van papier of vinyl. Vliesbehang is zeer eenvoudig aan te brengen: de muur insmeren met lijm en het behang er tegenaan plakken. Plaktafel overbodig. Vliesbehang kan niet krimpen, ook niet door de drogende lijm. Het is vele malen sterker dan het traditionele papierbehang. Eventueel verwijderen is ook kinderlijk eenvoudig: geen achterblijvende resten of scheuren trekken in de muur. Dit behang wordt veelal gebruikt voor zogenaamde probleemmuren. Het bedekt scheuren en gaten, mits deze natuurlijk niet te groot zijn. In het laatste geval eerst scheuren vullen. Tot slot: vliesbehang is biologisch afbreekbaar. Dus milieuvriendelijk.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang wordt gemaakt door glasvezels op elkaar te persen. Dit zeer sterke behang  blijft dan ook veel langer mooi dan vele andere soorten behang.

Glasvezelbehang is:

  • geluiddempend
  • meerdere keren overschilderbaar
  • scheurtjes en oneffenheden bedekkend
  • brandvertragend
  • makkelijk schoon te maken met water, al dan niet met reinigingsmiddel

Vinylbehang

Vinylbehang is zeer geschikt voor keukens en badkamers: het kan tegen (spat)water en is dus goed schoon te maken. Zeer sterk behang.

Vinylbehang kan niet over (oud) vinylbehang geplakt worden. Dat moet er eerst af. Met een “stomer” kun je de toplaag losweken en daarna makkelijk de onderlaag afsteken.

Vinylbehang is of:

  • door en door vinyl, of
  • met een vinyl bovenlaag en een papieren onderlaag
Vakkundige stoffering, montage en installatie

Vragen? Bel ons...

023 - 526 52 00

...of kom langs...

Uw route naar de Huiscomponist...

De Huiscomponist
Paul Krugerkade 12
2021 BN Haarlem

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: OrangeLine Uitgeest ® - The Netherlands. ©, De Huiscomponist.